سایت فعال می باشد : آخرین بروزرسانی 1403/05/27
کاربر گرامی در صورت بروز مشکل در مراحل پرداخت سایت، از طریق تلگرام یا واتساپ اقدام به ثبت سفارش نمایید.
شرکت متا (فیسبوک سابق) اولین فاز ساخت یک ابرکامپیوتر هوش مصنوعی را به اتمام رسانده است. گفته میشود تا پایان سال جاری میلادی روند ساخت این ابرکامپیوتر به اتمام میرسد و تبدیل به سریعترین ابرکامپیوتر هوش مصنوعی جهان خواهد شد. این ابر کامپیوتر که با عنوان AI Research SuperCluster (RSC) شناخته میشود، به محققان کمک میکند که مدلهای هوش مصنوعی بسیار بهتری توسعه دهند.
از جمله کاربردهای آن میتوانیم به ایجاد ابزارهای واقعیت افزودهی بهتر و بهبود تجزیه و تحلیل متن، تصاویر و ویدیو اشاره کنیم که بیشتر این سرویسها در متاورس موردنظر شرکت متا مورد استفاده قرار خواهند گرفت. از جمله کاربردهای احتمالی این ابرکامپیوتر به قابلیت ترجمههای صوتی همزمان اشاره شده که به افراد مختلف در سرتاسر جهان اجازه میدهد به راحتی با یکدیگر صحبت کنند یا بازیهای واقعیت مجازی را با هم تجربه کنند.
این ابرکامپیوتر پیشرفته در حال حاضر از ۷۶۰ سیستم DGX A100 انویدیا بهره میبرد که در مجموع از ۶۰۸۰ پردازندهی گرافیکی استفاده میکند. با وجود اینکه هنوز فرایند توسعهی این سیستم نهایی نشده، اما همین حالا هم یکی از سریعترین ابرکامپیوترهای هوش مصنوعی جهان محسوب میشود. طبق اعلام شرکت متا، RSC نسبت به نسلهای قبلی ابرکامپیوترهای این شرکت تا ۲۰ برابر سرعت بیشتری ارائه میدهد که از قدرت شگفتانگیز آن خبر میدهد.
متا میگوید RSC میتواند مدلهای مربوط به پردازش زبان را با سه برابر سرعت بیشتر آموزش دهد. این قابلیت به سرویسهای زیرمجموعهی متا مانند فیسبوک و اینستاگرام اجازه میدهد که با سرعت بیشتری محتواهای تولید شده را بررسی کنند. در سال جاری میلادی، این شرکت قصد دارد تعداد پردازندههای گرافیکی موجود در RSC را به ۱۶۰۰۰ عدد برساند. با این کار، عملکرد مربوط به آموزش هوش مصنوعی تا ۲.۵ برابر بهبود پیدا میکند.
روی هم رفته ایجاد متاورس یکی از اولویتهای اصلی شرکت متا محسوب میشود و این ابرکامپیوتر هم میتواند بخشی از بسترهای لازم برای این محیط را آماده کند. در زمینهی ابرکامپیوترهای هوش مصنوعی، دو نهاد دولتی آمریکا مشغول ساخت چنین سیستمی هستند که عملکرد آنها به ۲ اگزافلاپس خواهد رسید ولی متا اعلام کرده که سیستم آنها از عملکرد ۵ اگزافلاپس بهره میبرد و این یعنی نسبت به رقبا حرف بیشتری برای گفتن دارد.
پیشنهاد می کنیم مقاله ساخت نخستین ربات زنده با قابلیت تولید مثل را هم بخوانید.