سایت فعال می باشد : آخرین بروزرسانی 1403/01/13

در صورت بروز مشکل در پرداخت لطفا از طریق ایمیل، واتساپ و تلگرام
(09352474836) با ما در ارتباط باشید

راه های ارتباطی : به ترتیب اولویت

به تصویر کشیدن حرکت ابرها را در جو مریخ توسط مریخ نورد کنجکاو

به تصویر کشیدن حرکت ابرها را در جو مریخ توسط مریخ نورد کنجکاو

مریخ‌نورد کنجکاوی که همچنان به کاوش در سیاره‌ی سرخ مشغول است، تصاویری تماشایی از حرکت ابرها در جو مریخ منتشر کرد.

برهای گذران در آسمان مریخ

طبق اعلام ناسا «در یک فیلم ۸ فریمی که ۱۲ دسامبر ۲۰۲۱ (۲۱ آذر ۱۴۰۰) با استفاده از تصاویر دوربین ناوبری مریخ‌نورد کنجکاوی (Curiosity) ساخته شده است، می‌توان ابرها را در حال حرکت در آسمان مریخ دید و سایه‌ی ابرها هم به‌خوبی روی زمین مشخص است.»

ناسا یک ویدیوی ۸ فریم دیگر را هم منتشر کرده است که ابرها را با شکوه تمام نشان می‌دهد. این فیلم هم با استفاده از دوربین ناوبری مریخ‌نورد ثبت شده است و ابرهای مریخی را در حالی که درست از بالای سر کنجکاوی می‌گذرند، به نمایش می‌گذارد.»

به تصویر کشیدن حرکت ابرها را در جو مریخ توسط مریخ نورد کنجکاو

این نوع فیلم‌ها فراتر از یک نمایش چشم‌نواز هستند. چنین تصاویری به دانشمندان امکان می‌دهند تا چندین ویژگی مهم ماننند سرعت ابرها و ارتفاع آن‌ها را در آسمان محاسبه کنند. کنجکاوی پیش از این هم تصاویری شگفت‌انگیز از ابرهای مریخی ثبت کرده بود.

 

 پیشنهاد می کنیم مقاله قفل شدن تلسکوپ فضایی جیمز وب روی ستاره‌ی راهنما را هم بخوانید .

 

ارتفاع بسیار زیاد

پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که ابرها بسیار بلند هستند و نزدیک به ۸۰ کیلومتر بالاتر از سطح مریخ قرار دارند. علاوه بر این تیمی از دانشمندان موفق شدند ترکیب ابرها را شناسایی کنند.

با توجه به اینکه هوا در ارتفاعات بالا بسیار سرد است، ابرها باید از یخ کربن دی‌اکسید تشکیل شده باشند، برخلاف ابرهای یخ آب روی زمین که در ارتفاعات پایین‌تر یافت می‌شوند.

ابرهای مریخی اصلا واضح نیستند و بسیار کم‌رنگ در جو ظاهر می‌شوند. بنابراین برای دیدن آن‌ها پژوهشگران ناسا ناچار بودند از روش‌های تصویربرداری و پردازش تصویر خاصی استفاده کنند.

به تصویر کشیدن حرکت ابرها را در جو مریخ توسط مریخ نورد کنجکاو

این روش‌ها شامل گرفتن چندین تصویر برای به‌دست آوردن یک پس‌زمینه‌ی ایستا بود. هنگامی که پژوهشگران این پس‌زمینه‌ی ثابت را از تصویر کم کردند، توانستند آنچه را که درون تصویر حرکت می‌کرد، یعنی ابرها را تشخیص دهند.

مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا قبلا وجود خاک رس را در سیاره‌ی سرخ تأیید کرده و یک واحه‌ی باستانی خشک شده را مشاهده کرده است. این ربات مریخ‌نورد که در نوامبر ۲۰۱۱ (آبان ۱۳۹۰) پرتاب شد، همچنان به راه خود در «دهانه‌ی گیل» (Gale Crater) مریخ ادامه می‌دهد.

منبع: Interesting Engineering

 

پیشنهاد می کنیم مقاله استفاده دانشمندان از رایانش کوانتومی سیاهچاله برای درک جهان هولوگرافیک را هم بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *