سایت فعال می باشد : آخرین بروزرسانی 1403/05/27
کاربر گرامی در صورت بروز مشکل در مراحل پرداخت سایت، از طریق تلگرام یا واتساپ اقدام به ثبت سفارش نمایید.
سیارکی به قطر ۱.۸ کیلومتر روز جمعه ۲۷ می (۶ خرداد) با فاصلهی حدود ۱۰ برابر فاصلهی میان زمین و ماه از کنار سیارهی ما گذشت و منظرهای تماشایی را شکل داد.
این سیارک که با نام سیارک ۷۳۳۵ (۱۹۸۹ JA) شناخته میشود، تقریبا بیش از چهار برابر برج میلاد یا دو برابر برج خلیفه است و بزرگترین سیارکی است که تا کنون در سال ۲۰۲۲ از نزدیکی سیارهی ما عبور نکرده است. این رویداد توسط پروژهی تلسکوپ مجازی و یک همکاری شامل تلسکوپهایی در شیلی، استرالیا و رم، به صورت آنلاین رصد و ثبت شد.
در نزدیکترین حالت، این سیارک در فاصلهی ۴ میلیون کیلومتری از زمین قرار داشت و با وجود اندازهی بزرگ ۱.۸ کیلومتری، هیچ تهدیدی برای سیارهی ما محسوب نمیشد. این سیارک اما آنقدر روشن بود که در تلسکوپهای با اندازهی متوسط هم قابل رصد بود.
گذر سیارک ۷۳۳۵ (۱۹۸۹ JA) از کنار زمین
Credit: Virtual Telescope Project
بهبود ردیابی این اجرام فضایی نسبتا کوچک در ابعاد نجومی، به این معنی است که توانایی بشر در مواجهه با برخورد احتمالی یکی از این اجرام نزدیک زمین، بیشتر میشود و به همین دلیل، اخبار بیشتری دربارهی آنها شنیده میشود و بهنظر میرسد که این روزها سنگهای فضایی زیادی در حال عبور از کنار ما هستند.
در حالی که سیارک ۷۳۳۵ (۱۹۸۹ JA) از نظر فنی به عنوان «بالقوه خطرناک» طبقهبندی میشود، اما این به معنای یک تهدید واقعی و جدی برای سیارهی ما نبود. نام «بالقوه خطرناک» به سیارکهایی اشاره دارد که بزرگتر از ۱۵۰ متر هستند و در فاصلهی نزدیکی از کنار زمین میگذرند و عوامل دیگری هم در این نامگذاری دخالت دارند.
آژانسهای فضایی و تلسکوپهای سراسر جهان انواع سنگهای فضایی را زیر نظر دارند. دفتر هماهنگی دفاع سیارهای ناسا هم چنین وظیفهای بر عهده دارد و نه تنها گذرهای نزدیک اجرام فضایی دیگر را دنبال میکند بلکه فهرستی از سیارکهای بالقوه خطرناک که احتمال برخورد هرچند ناچیز را دارند تهیه کرده است.
به گفتهی ناسا هیچ جرم بسیار خطرناکی تا ۱۰۰ سال آینده از نزدیکی زمین عبور نخواهد کرد اما با این وجود این آژانس همچنان چشمش به آسمان خواهد بود.
منبع : Live Science
پیشنهاد می کنیم مقاله مشاهدهی سیاهچالهی عظیم برای نخستین بار را هم بخوانید.